CONTRACT DE LICENTA AL UTILIZATORULUI FINAL DE SOFTWARE RO.A.D 2005

IMPORTANT - CITITI CU ATENTIE:
Acest Contract de Licenta al Utilizatorului de Software RO.A.D 2005 este un acord legal intre dumneavoastra (persoana fizica sau juridica) si SC SHEBA DISTRIBUTION SRL pentru produsele software RO.A.D 2005, adica software pentru calculator si suporturi fizice asociate, materiale tiparite si documentatie interactiva sau electronica. Instaland, copiind, descarcand, accesand sau utilizand in orice fel RO.A.D 2005, sunteti de acord sa respectati termenii acestui CONTRACT. Daca nu sunteti de acord cu termenii acestui CONTRACT, nu instalati sau nu utilizati RO.A.D 2005.
Existenta RO.A.D 2005 pe cel putin unul din computerele dumneavoastra presupune intelegerea si acceptarea tuturor prevederilor acestui contract de licenta. RO.A.D 2005 nu poate fi in nici un mod instalat altfel decat prin intermediul kitului de instalare si doar prin bifarea optiunii prin care sunteti de acord cu toate prevederile specificate de noi in prezentul inscris.

LICENTA PENTRU RO.A.D 2005.
RO.A.D 2005 este protejat prin legi ale dreptului de autor si prin tratate internationale privind dreptul de autor, precum si prin alte legi si tratate referitoare la proprietatea intelectuala.
RO.A.D 2005 nu este vandut, ci se afla sub licenta. SC SHEBA DISTRIBUTION SRL nu vinde (cedeaza) nici un drept asupra produsului, ci acorda POSESORULUI LICENTEI doar dreptul de a folosi acest program in conformitate cu termenii acestui CONTRACT. Prin acceptarea termenilor acestui CONTRACT intrati automat in posesia unei licente, care va ofera dreptul neexclusiv de instalare si folosire a RO.A.D. 2005. SC SHEBA DISTRIBUTION SRL pastreaza dreptul de autor si de proprietate asupra programului, indiferent de forma sau suportul in sau pe care acesta exista. Acest CONTRACT nu reprezinta vinderea programului original sau a oricarei copii.

1. ACORDAREA LICENTEI.
Acest CONTRACT va acorda urmatoarele drepturi:
* Software de aplicatii. Puteti instala, utiliza, accesa, afisa, executa, sau interactiona in orice fel cu o copie a RO.A.D 2005, sau orice alta versiune anterioara a aceluiasi sistem de operare, pe un singur calculator, statie de lucru, terminal, PC, GPS.
* Pachet de licenta. Daca acest pachet este un Pachet de Licenta RO.A.D 2005, se pot EXECUTA copii suplimentare ale componentei software pentru calculator din RO.A.D 2005, pana la numarul de copii precizat drept Copii Licentiate. * Rezervare de drepturi. Toate drepturile care nu sunt acordate in mod expres sunt rezervate de SC SHEBA DISTRIBUTION SRL.

2. DESCRIEREA ALTOR DREPTURI SI LIMITARI.
* Software in editie universitara. Daca RO.A.D 2005 este identificat drept Editie Universitara, trebuie sa fiti un Utilizator educational calificat pentru a utiliza RO.A.D 2005. Daca nu sunteti un Utilizator educational calificat, conform acestei CONTRACT nu aveti nici un drept. Pentru a afla daca sunteti un Utilizator educational calificat, contactati SC SHEBA DISTRIBUTION SRL.
* Software care nu se revinde. Daca RO.A.D 2005 are eticheta "Nu se revinde" sau "Confidential", atunci, in pofida altor sectiuni din acest CONTRACT, utilizarea RO.A.D 2005 este limitata la demonstratii, testare sau in scop de evaluare si nu puteti revinde sau transfera oneros in alt mod RO.A.D 2005.
* Limitari referitoare la refacerea programului sursa, decompilare si dezasamblare. Nu puteti reface programul sursa, decompila sau dezasambla RO.A.D 2005.
* Separarea componentelor. Licenta se ofera pentru RO.A.D 2005 ca un singur produs. Partile sale componente nu pot fi separate pentru a fi utilizate pe mai mult de un CALCULATOR sau GPS.
* Marci comerciale. Acest CONTRACT nu va acorda nici un drept referitor la orice marci de comert sau de servicii.
* Inchiriere. Nu puteti inchiria, da in leasing sau imprumuta RO.A.D 2005.
* Servicii de asistenta. SC SHEBA DISTRIBUTION SRL va poate oferi servicii de asistenta pentru RO.A.D 2005.
Utilizarea Serviciilor de asistenta se face conform politicii si programelor SHEBA DISTRIBUTION. Nu se acorda asistenta telefonica gratuita. Singurul serviciu de asistenta gratuit este serviciul de intrebari prin e-mail. Orice cod software suplimentar furnizat ca parte a Serviciilor de asistenta trebuie considerat parte din RO.A.D 2005 si se va supune clauzelor si conditiilor acestei CONTRACT. Informatiile tehnice pe care le furnizati SC SHEBA DISTRIBUTION SRL pentru Serviciile de asistenta pot fi utilizate de catre SC SHEBA DISTRIBUTION SRL in scopurile sale de afaceri, inclusiv pentru asistenta si dezvoltarea produselor. SC SHEBA DISTRIBUTION SRL nu va utiliza aceste informatii tehnice intr-un mod care sa va identifice personal. In cazul aparitiei anumitor anomalii de introducere sau de operare datorate sau nu POSESORULUI LICENTEI, inlaturarea acestora poate fi asigurata de SC SHEBA DISTRIBUTION SRL, la cerere, in cadrul serviciilor de asistenta. Upgrade-urile de versiuni noi si adaptarile la modificari de legislatie contabila si fiscala, se pot face doar pe baza unui contract de servicii de asistenta incheiat ulterior achizitiei RO.A.D 2005 intre POSESORUL LICENTEI si SC SHEBA DISTRIBUTION SRL. Orice bonusuri, gratuitati, facilitati de instalare si exploatare, facilitati de upgrade, pentru a fi valabile trebuie expres prevazute pe documentul de vanzare-cumparare. In caz contrar acestea nu sunt recunoscute de SC SHEBA DISTRIBUTION SRL.
* Transfer de software. Licenta initiala a RO.A.D 2005 nu poate permite transferul permanent al acestei CONTRACT si al acestui PRODUS SOFTWARE catre un alt utilizator final.
* Reziliere. Fara sa prejudicieze alte drepturi, SC SHEBA DISTRIBUTION SRL poate rezilia aceasta CONTRACT daca nu i-ati respectat clauzele si conditiile. In acest caz, trebuie sa distrugeti toate copiile RO.A.D 2005 precum si toate partile sale componente.

3. UPGRADE-uri. Daca RO.A.D 2005 este etichetat ca un upgrade, pentru a-l putea utiliza trebuie sa dispuneti de licenta unui produs identificat de SC SHEBA DISTRIBUTION SRL ca apt pentru upgrade. Un produs RO.A.D. 2005 etichetat ca un upgrade inlocuieste si/sau completeaza (si poate dezactiva) produsul care a stat la baza alegerii de catre dumneavoastra a upgrade-ului. Puteti utiliza produsul rezultat prin upgrade doar in conformitate cu clauzele acestei CONTRACT. Daca RO.A.D 2005 este un upgrade al unei componente dintr-un pachet de programe software pentru care vi s-a oferit licenta ca pentru un produs unic, RO.A.D 2005 poate fi utilizat si transferat doar ca parte a acelui pachet produs unic si nu poate fi separat pentru utilizare pe mai multe CALCULATOARE decat unul. SC SHEBA DISTRIBUTION SRL nu efectueaza upgrade-uri de nici un tip (versiune sau modificari legislative) decat utilizatorilor aflati sub contract de asistenta.

4. DREPT DE AUTOR. Toate titlurile si drepturile de autor din si in RO.A.D 2005 (incluzand dar nelimitandu-se la orice imagini, fotografii, animatii, video, audio, muzica, text si applet-uri incorporate in RO.A.D 2005), materialele insotitoare tiparite si orice copie a RO.A.D 2005 sunt proprietatea SC SHEBA DISTRIBUTION SRL sau a furnizorilor sai. Toate titlurile si drepturile de proprietate intelectuala din si in continut, care pot fi accesate prin utilizarea RO.A.D 2005, sunt proprietatea respectivului posesor al continutului si pot fi protejate de dreptul de autor aplicabil si de alte tratate si legi referitoare la proprietatea intelectuala. Acest CONTRACT nu va acorda nici un drept de a utiliza un astfel de continut. Daca produsul RO.A.D. 2005 contine documentatie furnizata doar in forma electronica, puteti tipari o copie a acestei documentatii electronice. Nu puteti copia materialele tiparite care insotesc RO.A.D 2005.

5. COPIE DE REZERVA. Dupa instalarea unei copii a RO.A.D 2005 in conformitate cu aceasta CONTRACT, suportul fizic original pe care RO.A.D 2005 a fost furnizat de SC SHEBA DISTRIBUTION SRL, poate fi pastrat doar in scop de arhivare sau copie de rezerva. Daca suportul fizic original este necesar pentru a utiliza RO.A.D 2005 pe CALCULATOR, puteti face o copie a RO.A.D 2005 doar in scop de arhivare sau copie de rezerva. Nu puteti face in alt mod copii ale RO.A.D 2005 sau ale materialelor tiparite care insotesc RO.A.D 2005, decat asa cum se precizeaza in mod expres in acest CONTRACT.

6. DISPOZITII FINALE. RO.A.D 2005 ESTE DISTRIBUIT CU LICENTA "ASA CUM ESTE". NU SE ACORDA SI NU ESTE RECUNOSCUTA NICI O GARANTIE COMERCIALA IMPLICITA SAU EXPRESA PRECUM NICI ADAPTARI SERVIND PENTRU SATISFACEREA UN SCOP PARTICULAR SAU PENTRU O CALITATE SATISFACATOARE PROPRIE UTILIZATORULUI.
RO.A.D 2005 este furnizat fara nici o garantie. SC SHEBA DISTRIBUTION SRL nu asigura, nu garanteaza si nu isi asuma responsabilitatea pentru functionarea si efectele folosirii programului, programul in sine, in termeni de validitate, fidelitate, acuratete si deservire a scopului POSESORULUI LICENTEI. SC SHEBA DISTRIBUTION SRL nu poate fi facuta responsabila pentru nici un fel de paguba directa, indirecta, subsecventa sau accidentala rezultata din exploatarea sau incapacitatea de utilizarea a acestui produs.

7. CERTIFICARE. Prin instalarea, folosirea, copierea sau distribuirea acestui program dumneavoastra certificati ca ati citit acest CONTRACT, l-ati inteles si ati fost de acord sa respectati clauzele si conditiile stipulate in cadrul acestuia.