Homepage » Practic » Practic - Arhiva » Smartphone / PDA

Smartphone / PDA

Garmin lansează Sat-Nav Plug ‘N Play pentru telefoanele mobile

Garmin a lansat un software unic care transformă smart-phone-urile cu GPS integrat în dispozitive de navigare high-end. Garmin Mobile XT este un software destinat telefoanelor mobile care conectează direct GPS-ul integrat cu software-ul Garmin astfel încât utilizatorii au ocazia să navigheze oriunde în Europa sau America de Nord. Spre deosebire de alte aplicaţii pentru telefoane mobile, Garmin Mobile XT oferă hărţi preîncărcate şi include acces la conţinut dinamic precum alerte de trafic în timp real şi previziuni meteo, fără a fi necesară plata unei sume lunare.

“Garmin Mobile XT este accesibil şi uşor de folosit permiţându-ţi să navighezi numaidecât, fără plata unor taxe lunare”, a specificat Greg Stephenson, Mobile Product manager în cadrul Garmin. “Este o investiţie care, făcută o singură dată, oferă utilizatorilor navigare prin satelit GPS integrată pe smartphone-uri, oricând şi oriunde doresc ei, chiar şi în zonele din afara reţelei GSM.”

Garmin Mobile XT este preîncărcat pe un card microSD (cu convertoare de card miniSD şi standard SD) care include software-ul de navigare Garmin pentru Marea Britanie şi Irlanda, Europa sau Statele Unite ale Americii şi Canada. Odată ce acest card este introdus într-un smartphone compatibil GPS, aplicaţia Garmin Mobile XT va porni automat. Utilizatorii sunt întâmpinaţi cu întrebările intuitive Garmin “Încotro?” şi “Vedere Hartă “. Cu câteva atingeri ale ecranului sau ale butoanelor, utilizatorii pot naviga către o adresă specifică sau pot alege între milioane de puncte de interes, cum ar fi restaurante, hoteluri, ATM-uri şi benzinării. În plus, faţă de rutări turn-by-turn, direcţionări prompte de voce, utilizatorii îşi vor vizualiza poziţia exactă pe o hartă detaliată în mişcare. Dacă o traiectorie este luată greşit, o nouă rută va fi recalculată automat.

Datorită gamei vaste de produse Garmin şi abilităţii de a integra tehnologia de pe pieţele unde compania activează, Garmin Mobile XT dispune atât de funcţii unice precum un suport pentru ghiduri de călătorie, hărţi topografice şi puncte de interes personalizabile, cât şi de funcţii avansate precum planificări ale drumurilor cu rute salvate, locuri de evitat şi jurnale de bord. Utilizatorii Garmin Mobile XT pot beneficia de îndrumarea către o destinaţie sau o întâlnire prevăzute în agenda telefonului (pe platforme disponibile).

Garmin Mobile XT include de asemenea PeerPoints, o funcţie care permite utilizatorilor să trimită informaţia despre locul în care se află către orice alt telefon dar şi să vizualizeze şi să navigheze către locaţia în care se află alt ultilizator al Garmin Mobile XT. Funcţia Peer Points este calea perfectă de a localiza şi ajunge la prieteni şi familie prin atingerea unui singur buton.

În plus, faţă de capacităţile de navigare, Garmin Mobile XT include acces gratuit către Garmin Online astfel încât utilizatorii să beneficieze de informaţii utile, la zi, precum situaţia din trafic și previziunile meteo. Serviciul de trafic în timp real identifică accidentele, lucrările în derulare la drumuri sau alte incidente care afectează traficul, precum şi rute pentru a ocoli zonele aglomerate. Informaţiile privind vremea permit utilizatorilor să vadă prognoza meteo din orice loc în lume s-ar afla. Garmin Online poate fi accesat prin intermediul serviciului wireless de date al telefonului.

Garmin Mobile XT este disponibil la un preţ recomandat de 99 Euro, incluzând cartografiere regională, sau 149 Euro, incluzând cartografierea întregii Europe.

Garmin Mobile XT este compatibil cu un număr mare de smartphone-uri Sony Ericsson, HP, Nokia şi Samsung. Funcţionează împreună cu sisteme de operare cum ar fi Windows Mobile, Palm OS şi Symbian S60.