Homepage » România Digitală » Planuri de viitor

Planuri de viitor

Vom continua efortul de realizare al acestei harti inca cel putin patru ani de acum incolo. Le solicitam suportul tuturor firmelor de GIS din tara sa ne ajute cu harti detaliate corecte si actuale ale oraselor pe care nu le-am acoperit inca. Dorim ca versiunea urmatoare sa contina si padurile, pasunile si zonele industriale la scara 1:100.000 sau mai mare si vom face prelucrarile necesare asupra datelor existente in vederea implementarii rutarii automate in versiunea 2006.

Vom continua sa integram date de rezolutie (scara) din ce in ce mai mare pe masura ce acestea devin disponibile. Facem un apel catre toate institutiile de invatamant cu profil legat de GIS de realizare de programe comune in care studentii sa beneficieze de tehnologie de ultima ora de la Garmin pentru realizarea lucrarilor de diploma sau a deplasarilor in teren, tehnologie cu care vrem sa dotam la preturi promotionale institutiile de invatamant superior.

Proiectul Romania Digitala ramane in continuare deschis participarii persoanelor fizice si juridice care isi manifesta dorinta sa impartaseasca din datele si experienta proprie celorlalti. Cred ca este greu de gasit o firma de GIS din Romania cu atata putere financiara si atata personal specializat ca sa poata de una singura sa faca ceva macar similar efortului si filozofiei colaborative din cadrul Proiectului Romania Digitala.

Numai printr-un efort comun vom ajunge sa avem, noi, care nu aveam pana acum nici-o harta pentru GPS, sa avem o harta mai buna decat a oricarora dintre vecinii nostri! Si asta pentru simplul fapt ca nici unul dintre vecinii nostri nu are densitatea de inteligenta si ambitie pe metru patrat pe care o avem noi aici in Romania!

Dar harta aceasta nu este un scop in sine, ci o unealta care ne va ajuta sa ne cunoastem mai bine tara si sa ne vindem mai bine produsele si serviciile. Atunci cand am pornit Proiectul Romania Digitala am avut in minte chiar Romania Digitala, nu doar harta ei… Vrem sa integram paginile de web cu descrieri turistice sau de afaceri in harta noastra inasa fel incat cineva care cauta un punct de interes, fie el turistic sau de afaceri, sa gaseasca toate informatiile relevante la acel punct, fie ca pagina offline HTML, fie ca link catre pagina celui care furnizeaza aceste informatii. In felul acesta, cu ajutorul imaginilor si a textelor in mai multe limbi speram sa atragem in Romania mai multe investitii directe si turisti din tara si din afara.

Vrem sa punem linkuri catre toate portalurile de turism din Romania si sa ne promovam activ unii pe ceilalti. Vom traduce materialele din portalul nostru in mai multe limbi si vom mari vizibilitatea ofertelor romanesti si a pozitionarii lor exacte la nivel mondial. De ce? Pentru ca nu am renuntat niciodata sa credem in Romania si in oamenii de aici! Nu ca n-am fi avut motive sa ne indoim macar! Sau sa plecam de tot!