Homepage » Blog » Romaniaforum.info

Romaniaforum.info

Am descoperit luna aceasta o resursă deosebită de informaţii de calitate referitoare la hărţi, documente şi imagini din România şi anume www.romaniaforum.info. Promotorul acesteia este domnul Dan Sambra, absolvent al Facultăţii de Automatică, promoţia 1974, stabilit în Germania şi având acces la bibliotecile din vest.

Nu-mi pot imagina costurile – ca timp şi fonduri – pentru a pune la dispoziţia celor interesaţi informaţii de acest gen, excelent structurate şi acoperind o largă varietate de subiecte, multe din ele greu şi foarte greu de documentat (din proprie experienţă). Remarc însă şi admir pasiunea cu care acest edificiu informaţional a fost ridicat folosind instrumente moderne şi deschiderea autorului acestuia către o colaborare cu Proiectul România Digitală, care ne onorează şi pentru care îi mulţumim.

Domnul Sambra a fost foarte amabil să creeze la capitolul hărţi un topic separat dedicat Atlasului Digital al României în care am început să public diverse planuri 2D din ROAD2013.10 precum şi reconstituiri 3D ale fortificaţiilor din România. Cei interesaţi le pot găsi urmărind acest link:
http://romaniaforum.info/board95-istoria-history-of-romania-and-the-republic-of-moldova/board600-harti-karten-maps/board653-digital-atlas-ro-a-d-2013-romania/

Lectură plăcută!

Bogdan Condurăţeanu

28 ianuarie 2013
Bucureşti