Homepage » RO.A.D. 2008 » RO.A.D. 2008

RO.A.D. 2008

Descriere Generala

RO.A.D.2008 contine peste 1000 de localitati din Romania la nivel de nume de strada si numar de strada (acolo unde acestea au fost disponibile), acoperind asadar majoritatea localitatilor mari din Romania si toate localitatile din judetele Arad, Bihor, Bucuresti, Cluj, Covasna, Ilfov si Salaj. Pentru o lista exhaustiva a modificarilor la harta si a numelor localitatilor acoperite, va rugam sa consultati Jurnalul Hartii.

Compatibilitate

Harta poate fi folosita pe orice aparat GPS Garmin care este compatibil cu formatul de harti Garmin NT, pe clonele Kenwood, pe PDA-urile si telefoanele mobile cu Symbian, PalmOS si Windows Mobile cu ajutorul aplicatiei Garmin Mobile XT, pe PC-urile cu Windows XP, Windows Vista folosind aplicatiie MapSource, nRoute si Garmin Mobile PC si pe Mac folosind MapSource.

Trasaturi Noi

Apar in premiera fata de orice alta harta de navigatie, in acest moment disponibila pe piata:

 • Judetul Arad, toate localitatile la nivel de numar de strada, Puncte de interes si poligoane;
 • Judetul Ilfov, toate localitatile la nivel de numar de strada, Puncte de interes si poligoane de detaliu;
 • Localitatile Cazasu, Martacesti, Ianca, Faurei-Sat, Surdila-Greci, Bratesu Vechi, si Horia din Braila, localitatile Barcea, Umbraresti-Deal, Ivesti, Liesti, Beresti, Targu Bujor, Matca, Draganesti si Malu Alb din Galati si localitatile Macin, Revarsarea, Smardan, Isaccea, Carcaliu si Greci din Tulcea la nivel de numar de strada, puncte de interes si poligoane de detaliu;
 • Superharta pentru Delta Dunarii refacuta, revizuita si adaugita la un nivel fara egal;
 • Orasele Bucuresti, Timisoara, Oradea, Baia Mare, Braila, Galati, Pitesti, Snagov, Brasov, Poiana Brasov, Ploiesti, Giurgiu, Constanta, Bacau, Tulcea, Zalau, Alba Iulia, Targoviste, Craiova, Ramnicu Sarat, Blaj, Cluj, Targu Mures si Ramnicu Valcea revizuite integral cu amprenta blocuri. Bucuresti, Oradea si Baia Mare au si amprenta caselor. In Bucuresti, Timisoara si Cluj s-au adus la zi sensurile unice conform ultimelor schimbari implementate de primariile acestor orase;
 • Poligoane de detaliu (blocuri, scuaruri, institutii, cimitire, parcuri, bazine) in orasele Pucioasa, Fieni, Cernavoda, Calarasi, 1 Decembrie, Alexandria, Baicoi, Balotesti, Berceni, Bistrita, Blaj, Bolintin Deal, Bolintin Vale, Botosani, Braila, Bragadiru, Branesti, Buftea, Buhusi, Buzau, Campulung Muscel, Ciorogarla, Clinceni, Comanesti, Corbeanca, Cornetu, Domnesti, Hateg, Jilava, tot litoralul romanesc de la Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud pana la Mangalia, inclusiv Costinesti, Olimp, Neptun, Cap Aurora, Venus, Saturn si Jupiter, Macin, Magurele, Moinesti, Onesti, Otopeni, Piatra Neamt, Sfantu Gheorghe, Slobozia, Targu Jiu, Targu Ocna, Fieni, Pucioasa, Cernavoda, Odorheiu Secuiesc, Drobeta Turnu-Severin, Rosiorii de Vede, Turnu Magurele, Zimnicea, Urziceni, Lupeni, Vulcan, Petrila, Baia de Arama, Vaslui, Tecuci, Sighetu Marmatiei, Harlau, Bicaz, Radauti si Vatra Dornei;
 • Potecile turistice rutabile in masivele Piatra Craiului si Fagaras;
 • Toate rezervatiile naturale din Romania (punct, delimitare si poligon);
 • Limitele administrative (comune, judete, granita internationala) revizuite;
 • Toate localitatile din Romania revizuite ca punct si denumire. Acolo unde sunt doua localitati cu acelasi nume in acelasi judet sunt evidentiate diferit dupa denumirea comunei de care tin;
 • Mai multe detalii topografice: curbe de nivel, hidrografie, cai ferate, acoperirea cu vegetatie, inclusiv tipologiile de paduri, foarte multe toponime noi;
 • Model digital de elevatii inclus la rezolutie mai buna;
 • Cetati dacice, grecesti, romane, medievale, asezari istorice, sate turistice, podgorii, baraje, targuri de olarit/tesaturi/pictura naiva, elemente de arhitectura populara (mori de apa), targuri, manifestari etno folclorice traditionale romanesti, monumente de arta, istorice si cultura si multe altele;
 • Foarte multe sensuri giratorii noi, sensuri unice noi, centura din sud-estul Aradului si prelungirea A1 la nord de Pitesti;
 • Foarte multe puncte de interes au date de contact extinse, inclusiv adresa si numar de telefon apelabil international.

Dimensiune Harta

Harta are >400 MB, de aproape 3 ori mai mult decat versiunea anterioara ROAD2006 v2.16 care avea 140 MBytes.

Pret Harta

CD-ul ROAD2008 v3.01 costa 599 RON cu TVA inclus. Posesorii de versiuni anterioare vor putea face upgrade la versiunea noua de harta la preturi promotionale.

Nota: Pentru detalii referitoare la modul in care se face comanda si plata online a Atlasului Digital al Romaniei va rugam sa consultati sectiunea Termeni si conditii de plata. Pentru detalii referitoare la contractul de licentiere a Atlasul Digital al Romaniei va rugam sa consultati sectiunea Contract de Licenta al Utilizatorului Final de Software RO.A.D 2006.

Politica de Upgrade

  1. Cine a cumparat in trecut aparatul GPS Garmin de la Garmin Romania sau unul dintre distribuitorii autorizati Garmin din Romania cu optiunea CD Full, va primi gratuit CD-ul ROAD2008 v3.01.
  2. Cine a cumparat GPS-ul Garmin din alta parte decat reteaua autorizata de distribuitori Garmin din Romania si CD-ul ROAD2006 dupa data de 8 august 2008, va primi gratuit CD-ul ROAD2008 v3.01.
  3. Cine a cumparat cardul GM XT cu ROAD2006 (nu cel de Europe la care s-a adaugat si ROAD2006) dupa data de 8 august 2008, va primi gratuit fisierul compilat gmapsupp.img ROAD2008 v3.01, care i se va incarca free of charge pe cardul GM XT original la sediul tehnic Garmin.
  4. Partenerii la Proiectul Romania Digitala, indiferent de unde au GPS-urile Garmin achizitionate, vor primi gratuit CD-urile ROAD2008 v3.01 conform cu agreement-urile de licenta.
  5. Cei care au cumparate, din reteaua distribuitorilor autorizati Garmin din Romania, aparate Garmin cu harta ROAD2006 preincarcata, pot face urmatoarele feluri de upgrade:
   1. la versiunea CD Full, care le va garanta update-uri gratuite pe viata pentru aparatul respectiv, contra sumei de 500 RON cu TVA inclus. Promotie: pana la 1 februarie 2009, acest cost va fi redus la 400 RON, cu TVA inclus!
   2. la versiunea ROAD2008 v3.01 preincarcat, contra sumei de 85 EUR +TVA, la curs BNR. Promotie: pana la 1 februarie 2009, acest cost va fi redus la 200 RON, cu TVA inclus. Clientul va primi un card SD cu harta ROAD2008 v3.01 preincarcata pe acesta, pe care il va putea folosi pe aparatul propriu.
  6. Cei care NU au aparate GPS Garmin achizitionate din reteaua dealerilor autorizati Garmin din Romania (aici intra si cei care folosesc harta doar pentru vizualizare/cautare/rutare pe PC), dar au cumparat CD-ul ROAD2006 sau versiuni anterioare inaintea datei de 8 august 2008, vor putea achizitiona update-ul la CD-ul ROAD2008 v3.01 contra sumei de 85 EUR +TVA.

Coduri suplimentare

Pentru cei care detin mai multe licente de ROAD2006, adica au si coduri suplimentare.

  1. daca se doreste upgrade la un cod suplimentar pentru un aparat GPS Garmin achizitionat din reateaua dealerilor autorizati din Romania, acest upgrade este gratuit;
  2. Daca se doreste upgrade la un cod suplimentar pentru un aparat GPS Garmin care NU este achizitionat din reateaua dealerilor autorizati din Romania, acest upgrade costa 85 EUR +TVA, calculat la cursul BNR din ziua respectiva.

Upgrade-uri minore

  1. Toti care au CD-ul ROAD2008 v3.0x (adica orice versiune 3.01 sau superioara incepand cu cifra numarul 3, dar nu la cele care incep cu numarul 4!) vor avea acces la upgrade-urile gratuite pe care le vom posta pe Internet pe www.romaniadigitala.ro la sectiunea Download.
  2. Toti cei care au versiune preincarcata de ROAD2008 v3.0x vor putea face upgrade la v3.0x+n contracost, la Garmin City Shop, contra sumei de 11 EUR +TVA, la curs BNR.

Upgrade-uri majore

Upgrade-urile majore, de tipul v3.x la 4.y vor costa in continuare 85 EUR +TVA/licenta sau cod suplimentar, la curs BNR.

Coduri suplimentare continuare

Atentie, la posesorii de coduri suplimentare se dau doar numarul de CD-uri egal cu numarul de licente detinute. Pentru codurile suplimentare NU se dau CD-uri, doar coduri de deblocare, intrucat utilizatorul se presupune ca are deja un CD ROAD2008 obtinut gratuit sau contracost cu care poate sa incarce toate aparatele pe care le detine, dupa ce le deblocheaza cu codurile de deblocare aferente.

CD-uri pierdute

Pentru cei isi pierd sau nu-si mai gasesc CD-urile detinute legal, acestea nu se vor mai da gratuit, ci contra 50 RON cu TVA inclus si vor trebui sa completeze o cerere in acest sens.

Nota: Codurile de deblocare la ROAD2008 se vor obtine tot ca pana acum pe baza completarii unei cereri de cod de deblocare. Ne rezervam dreptul sa refuzam clientii care sunt banuiti de activitati de piraterie, cei care si-au facut publice CD-urile si codurile de deblocare pe Internet sau cei care nu-si completeaza complet si corect datele de identificare pe cererile de coduri de deblocare!

Atentie: Codurile de deblocare la ROAD2008 sunt diferite de codurile de deblocare la ROAD2006 si va trebui ca fiecare client sa obtina coduri de deblocare noi pentru toate aparatele pe care le detine, ca sa poata utiliza noua harta pe acestea.

Schimbare Importanta: La ROAD2008 nu se mai accepta decat un singur cod suplimentar pentru fiecare licenta ROAD2008 vanduta. Exceptia sunt toti cei care au apucat sa cumpere deja cate 1-3 coduri suplimentare.

Nota Importanta: Produsele Garmin originale nu se vand pe okazii.ro sau prin diversi pirati care le aduc de cine stie de unde si care, ca sa le vanda, pun la pachet harti ale Europei si Romaniei piratate. Daca aveti dubiu despre vreun aparat sau despre o harta ca ar fi originale sau nu, sunati la Garmin si i se poate verifica imediat seria sau UNIT ID-ul. Nu primim in garantie sau service produse Garmin achizitionate din alta parte decat din reteaua autorizata de dealeri Garmin din Romania! Nu ar exista hoti daca nu ar fi amatori de lucruri de furat si, in lunile care vor urma, vom demonstra cat de fermi suntem cu cei care ne fura munca, atat cu cei care vand, cat si cu cei care cumpara de la acestia lucruri de furat. In fond, daca cineva vrea un produs de navigatie Garmin ieftin, il gaseste cu harta preincarcata la hyperchain-urile mari din Romania si sunt acum la toate promotii de sezon, dar pentru cei care isi cumpara telefoane de superfite de sute de euro si dupa isi instaleaza GM XT cu harta ROAD de furat de la pirati sau de pe net ii avertizam de acum ca exista metode prin care vor avea de dat socoteala, mai devreme sau mai tarziu, pentru faptele comise. Exista harti Garmin gratuite pentru Romania la Proiectul Open Street Maps si in alte cateva locuri, iar in harta Europei de la Navteq se gaseste o harta cu drumurile nationale din Romania si cu Bucuresti si Timisoara, asa ca nimeni nu poate sa spuna ca nu a avut de ales! A fura un soft sau o harta care a durat 2 ani sa fie create si au costat peste un sfert de milion de Euro sa fie produse, nu este nici inteligent, nici cool, nici hip, este doar penal!

Probleme cunoscute ale hartii ROAD2008

Harta NT (New Technology)

ROAD2008 este o harta NT, fata de ROAD2006 care era o harta normala Garmin. Ca atare, ROAD2008 va functiona doar pe dispozitive compatibile NT. O lista a acestora o gasiti la: https://buy.garmin.com/shop/shop.do?cID=253&pID=1456#productTab

TYP-izare

ROAD2008 NT, ca si ROAD2006, este un produs TYP-izat. TYP-izarea este un proces prin care trasaturilor standard ale hartilor Garmin le-au fost schimbate si/sau adaugate aparenta/grafica/infatisarea, modul de aparitie, ordinea de aparitie sau scara de harta de la care apar. Exista produse Garmin sau clone Garmin care NU suporta TYP-izare, cum are fi seria StreetPilot 3xx sau Kenwood KNA G-421. Pe acestea harta nu se va putea incarca asa cum este sau nu va arata/functiona la fel cum arata/functioneaza pe alte produse care accepta TYP-izarea.

Alte probleme

Pentru un motiv pe care nu am reusit sa il lamurim inca, ROAD2008 NU functioneaza pe Kenwood DNX7200 sau pe Kenwood KNA G-421. S-ar putea sa fie din cauza TYP-izarii. Cand vom avea o solutie la TYP-izare pentru aceste echipamente, o sa o postam pe site la www.romaniadigitala.ro.