Homepage » Parteneri » Data Invest

Data Invest

DATA INVEST este specializata in proiectarea, realizarea si implementarea unor platforme software pentru Sisteme Informatice Geografice (GIS).
Un studiu de piata atent a determinat definirea si conturarea precisa a domeniului propriu de competenta: conceperea si producerea unor platforme de programe de baza, originale pentru Sisteme Informatice Geografice (GIS) si dezvoltarea de aplicatii specifice.

Data Invest ofera un raspuns concret cererii de solutii software GIS de integrare a bazelor de date cu informatii vizuale (harti, schite, fotografii).

In prezent, Data Invest detine din partea Oficiului Roman pentru Drepturilor de Autor (ORDA), conform certificatului ORDA nr. 0739/08.08.2002, dreptul de acordare a licentelor de utilizare pentru urmatoarele produse program proprii:

 • GISMapControl – control Active X
 • NetSET 2004 Professional(Network Spatial Editing Tool) – aplicatie utilitara,
 • NetSET 3D – aplicatie utilitara, extensie
 • e-ADMINISTRATIE-GIS INTRANET – aplicatie utilitara (module componente: Intranet-CJ, NetSET CUAC)
 • e-AGRO-GIS INTRANET – aplicatie utilitara
 • e-SILVIC-GIS INTRANET – aplicatie utilitara.

Produsele program GISMapControl si NetSET pot inlocui complet produse GIS similare oferite pana acum numai de firme cu traditie din strainatate, produsele noaste prezentand chiar o serie de avantaje, precum ar fi: securitatea datelor, siguranta in exploatare si stabilitatea mult sporite, timpul de raspuns foarte scurt, un mod de utilizare foarte simplu ce nu necesita scriere de cod, o flexibilitate sporita si nu in ultimul rand, un pret cu mult mai redus. Aceste doua produse sunt destinate atat pietei interne cat si pentru export.

Sistemul software NetSET permite:

 • Editarea grafica – Vectorizarea hartilor in format .shp, prin 3 metode ce permit crearea si actualizarea acestora; – Editarea de simboluri
 • Interogarea – generarea de harti tematice in urma integrarii bazei de date
 • Editarea de rapoarte

NetSET recunoaste fisierele shapefile (.shp) realizate si prin alte aplicatii GIS consacrate. Produsul permite operatii de import/export al fisierelor in format .dxf, .dwg etc.
Pachetul de produse software NetSET poate fi extins prin adaugarea de functii noi, adaptate la cerintele clientului. NetSET este disponibil in urmatoarele variante:

 1. work-station
 2. client-server
 3. web-server

INTRANET CJ este o aplicatie complexa, integrata, bazata pe platforma GIS client-server proprie si pe sistemul de baze de date Oracle, care implementeaza functiile de e-Administratie specifice compartimentelor unui Consiliu Judetean. Solutiile oferite de noi, bazate pe tehnologiile COM si DCOM, permit mentinerea in utilizare, ca terminale de date, si a echipamentelor mai putin performante, deja existente in dotare, in special la nivelul consiliilor locale ale comunelor. Alaturi de pretul sistemului INTRANET CJ, cu mult mai redus fata de alte oferte de sisteme similare, solutia noastra, care permite utilizarea echipamentelor deja existente, contribuie mult la diminuarea efortului investitionar initial.
e-AGRO-GIS INTRANET este o aplicatie utilitara destinata monitorizarii activitatii exploatatiilor agricole. Permite centralizarea datelor culese din teritoriu si generarea rapida de rapoarte tematice conform necesitatilor Directiilor Judetene pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, in concordanta cu cerintele Ministerului Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului. Este un sistem integrat cu platforma de baze de date Oracle, care elimina eforturile financiare si dificultatile tehnologice generate de integrarea unor aplicatii disparate. Permite clientului sa-si construiasca un mediu informational modern si eficient, care ofera informatii reale si exacte, contribuind la optimizarea procesului de luare a deciziilor (de exemplu, acordarea de subventii pentru producatorii agricoli).
e-SILVIC-GIS INTRANET – aplicatie utilitara menita sa contribuie la evidenta riguroasa a exploatatiilor silvice, precum si la gestionarea durabila a padurilor. Permite evidenta exploatatiilor forestiere, a suprafetelor reimpadurite, a fondului cinegetic, a lucrarilor ce necesita a fi efectuate pe o anumita zona in vederea eliminarii efectelor de eroziune a solului si ale alunecarilor de teren.
Aplicatia complexa e-SILVIC-GIS INTRANET este de asemenea integrata cu platforma de baze de date Oracle si ofera posibilitatea intocmirii unor rapoarte de sinteza in acord cu cerintele specifice domeniului, fiind un instrument de suport pentru adoptarea deciziilor.

Produsele si serviciile Data Invest raspund cerintelor exprimate prin conceptele de e-Guvernare, e-Administratie si e-Marketing si se adreseaza unei game largi de utilizatori, din cele mai diverse domenii de activitate, inclusiv de pe piata externa:

Servicii publice centrale si descentralizate: e-Guvernare, Aparare, Cartografie si Cadastru, Exploatatii Agricole, Protectia Civila, Evidenta Persoanelor, Serviciul de Pompieri, Serviciul de Ambulanta, Sistemul Asigurarilor de Sanatate, Protectia Mediului, Administratia Silvica etc.
Administratia publica judeteana si locala: e-Administrare, Cadastru Edilitar, Autorizarea Constructiilor, Eliberarea Certificatelor de Urbanism, Planificare, Monitorizare Transport Public, Servicii de Paza si Ordine Publica etc. Desfacerea cu ridicata si amanunul: e-Management si e-Marketing pentru retele de distributie, monitorizarea concurentei etc.
Politica: e-Management politic si electoral.