Homepage » Practic » GPS Moto

GPS Moto

Solutie ingenioasa pentru Moto

Salut,
Numele meu nu are prea multa importanta si de aceea nu o sa-l spun. Sunt un pasionat de calatorii si pentru ca calatoriile se fac mai greu pe jos am ales sa le fac pe motocicleta. Iar pentru ca o calatorie sa fie perfecta, binenteles ca ai nevoie de un gps asa ca m-am hotarat sa imprumut unul e mai bine sa experimentezi pe banii altora).

Va dati seama ca m-as fi bucurat sa gasesc unul dedicat pentru motocicleta, insa negasind m-am multumit si cu un nuvi 310. Toate bune si frumoase, insa 310 este un gps pentru auto si incepusem sa mi fac probleme, cum il alimentez? cum il prind?, cum ascult indicatiile vocale? sau cum ii folosesc ecranul tactil? Asadar am inceput sa caut solutii, iar dupa parerea mea am gasit unele destul de bune si recomand celor care vor sa aiba un gps pe motor, insa nu au foarte multi bani pentru unul dedicat (diferenta de pret este de aproximativ 2 mii lei) sa le incerce si sa le imbunatateasca.

Mi-am luat de pe www.louis.de un rucsac de rezervor cu porthart transparent si dupa ce am pus gps-ul in porthart mi-am da seama ca nu exista solutie mai buna:

1. il vezi perfect;
2. este super protejat de ploaie, praf, vibratii, etc;
3. poti folosii ecranul tactil la fel de bine ca si in masina;
4. poti asculta indicatiile vocale sau muzica in casti (cu fir sau bluetooth);
5. se poate lega la telefonul mobil prin bluetooth, iar daca ai casti cu microfon il poti folosi fara probleme.

Cat despre alimentare, cu ajutorul unui prieten priceput mi-am montat o priza externa pentru bricheta. Nuvi oricum are o baterie care doar pe muzica tine pana te plictisesti, iar pe navigatie cam trei-patru ore. Concluzia mea e ca e marfa sa ai gps pe motor…

In primul rand nu ai cum sa te ratacesti sau sa gresesti drumul, chiar daca la noi drumurile sunt semnalizate asa cum sunt. In al doilea rand daca ai de mers la o adresa sau ai de gasit un punct de reper (piata, muzeu, etc.), nimic mai simplu: apesi cateva butoane si gata, esti ca si ajuns. Poti afla distanta pe care o mai ai de parcurs, ora la care vei ajunge, viteza maxima cu care ai mers sau cea mai apropiata benzinarie. Iar atlasul romania digitala, dupa parerea mea e facut foarte bine. Si inca o chestie foarte placuta este ca poti asculta muzica in timp ce conduci.

Si uite asa incantat de aceasta experienta navigationala, am facut un efort si mi-am cumparat un nuvi310 deluxe.